Gå til hovedindhold

Find dit emne

Vælg et fagligt emne du interesserer dig for, og blive mere motiveret til at skrive din opgave. 

Du kan arbejde med kendte problemstillinger og emner som du allerede har arbejdet med i løbet af din uddannelse.  

Dykke ned i nye problemstillinger og emner 

Tage udgangspunkt i dine egne interesser med afsæt i dine personlige og faglige interesser. 

Eller undersøge problemstillinger du har observeret i forbindelse med din praktik

Du kan søge inspiration i din lektionsplan, studieordning eller studenterportalen for at få et overblik over potentielt relevante faglige emner inden for dit fag

Fra emne til din problemformulering

Et nærbillede af en persons hænder, der skriver på et bærbart tastatur. Personen bærer en guldring på venstre hånd, som hviler oven på tasterne. Selve den bærbare computer er sort med sølvfarvede detaljer, og dens skærm viser en række ikoner. En skål fyldt med forskellige genstande sidder til højre for den bærbare computer, mens en glaskop kan ses i baggrunden i nederste venstre hjørne.

Undersøg hvad der sker inden for dit emne, ved f.eks. at lave nogle hurtigsøgninger på Google eller bibliotekets hjemmeside om dit emne.  

Hurtigsøgningerne kan hjælpe dig med at konkretisere problemfelter og begreber inden for dit emneområde, eller identificere evt. videns huller du kan sætte fokus på.  

Eksempel på problemafgrænsning 

Hvis du f.eks. synes, at emnet digitalisering er et spændende emne, skal du finde et område inden for emnet du vil undersøge og fokuserer på f.eks. ældres digitalisering.  

I en hurtigsøgning kan du så bruge søgeordene “digitalisering” og “ældre” 

Billedet viser en Google søgning på emneordet "digitalisering ældre". Søgningen har hentet ca. 302.000 resultater, hvor det første er fra ældresagen

Her kan du bevæge du dig fra det overordnede emne digitalisering, til det mere konkrete og afgrænsede problem digitaliseringens påvirkning af ældres inklusion i samfundet, som du kan gå i dybden med i din opgave. 

På baggrund af denne problemafgrænsning ville du f.eks. kunne skrive følgende problemformulering ”Hvordan påvirker digitaliseringen ældres inklusion i samfundet, og hvilke faktorer spiller en rolle i at sikre deres deltagelse i den digitale verden?”