• Dansk
  • English

Campus Roskilde

Abonnér på Kalender

Åbningstider

Uge

Her kan du booke en bibliotekar.

Skal du eller din gruppe i gang med informationssøgning i forbindelse med bachelorprojekt eller hovedopgave, er det muligt at bestille vejledningstid ved en bibliotekar. Vejledningen varer 30-60 minutter. Tilbuddet er henvendt til studerende og kursister på Professionshøjskolen Absalon. Du har først booket en bibliotekar, når du har modtaget et svar i din mail med bekræftelse på dato og tidspunkt.

book en bi

Du kan få vejledning til følgende:

  • at opbygge en søgestrategi
  • at vælge relevanter databaser
  • at søge i konkrete databaser

Oplysninger vi skal bruge:

  • antal gruppemedlemmer
  • emne og evt. problemformulering
  • hvor du har søgt – og hvad du har du fået ud af dine søgninger?
  • Min. 2 dato ønsker

Campus Roskilde

Roskilde langt format

Biblioteket er centralt placeret på Campus Roskilde og er specielt målrettet mod uddannelserne i Roskilde: Fysioterapeut, Leisure management, Lærer, Pædagog, Socialrådgiver og Sygeplejersker. Vi samarbejder tæt med vores kolleger i de 7 andre Absalonbiblioteker fordelt rundt på Sjælland med bl.a. daglig kørsel af materialer mellem afdelingerne.

Det digitale bibliotek
Som Absalon studerende har du adgang til det digitale bibliotek med tusinder af videnskabelige, forskningsbasserede artikler og e-bøger. Bibliotekets søgesystem gør det enkelt at søge blandt de mange artikler og e-bøger, der ligger online.

Bøger og artikler
Biblioteket har de fysiske bøger til din uddannelse. Bøgerne kan lånes en måned og fornyes hvis der ikke er reservationer.  Vi har oprettet særlige semesterhylder, som har de fleste af de bøger der er på pensum.
Ud over den fysiske bogsamling er Absalon biblioteket i gang med at opbygge en e-bogssamling, som er relevant for din studieretning.

Søgestationer
Biblioteket har 4 søgestationer, samt iPads på reolgavlene, hvor du kan søge og reservere bøger og artikler.
Derudover har du adgang til bibliotekets hjemmeside via studienet, således du altid har adgang til bibliotekets digitale muligheder.

Studiepladser og grupperum
Du finder studie- og læsepladser og borde til gruppearbejde på biblioteket, samt en række vel udstyrede grupperum, som du kan booke online.

Studiemiljø
Du er velkommen til at benytte bibliotekets sofaarrangementer til gruppearbejde og socialt samvær eller bare en pause mellem undervisningen.

Vejledning og kurser
Dagen igennem kan du få hjælp og vejledning af bibliotekets personale. Du kan også træffe en aftale med en bibliotekar om undervisning i diverse danske og udenlandske databaser, samt hjælp til søgning af litteratur til dine opgaver. Det kalder vi Book en bibliotekar.

Jens Kragh                                     Lotte Larsen-Ledet                                Birgitte Sass                               

                                                           

Jens KraghLotte Larsen-ledetBirgitte SassPalle Vest Nielsen
InformationsspecialistInformationsspecialistInformationsspecialistInformationsspecialist
7248 14767248 14677248 14787248 1477
jkr@pha.dklll@pha.dkbsa@pha.dk pvn@pha.dk