Gode råd til anskaffelsen af studiebøger

Gode råd

Vidste du at 48 procent af danske studerende, der benytter sig af digitale studiebøger, har anskaffet sig mindst én studiebog på ulovlig vis?

Vi ved godt at reglerne om ophavsret kan være lidt af en jungle at navigere rundt i, derfor vil vi på Absalons bibliotek gerne hjælpe dig til at få styr på hvordan du finder litteratur til dit studie på både sikker og lovlig vis.

Det må du

• Når du låner en af vores bøger fra biblioteket, så må du altid gerne kopiere hele bogen, så længe det er til eget brug. Du må også gerne indscanne dele af bogen, her gælder dog samme regler som for undervisere, der kun må kopierer 20 % (eller max 30 sider) af en bog.
  • Benytter du dig af en af vores e-bøger, så må du også gerne downloade hele bogen og printe en fysisk kopi - men igen, kun til eget brug.
  • Hvis du har fundet en spændende artikel som du gerne vil dele med din studiegruppe, så må du altid linke til tilgængelige e-materialer.

Det må du ikke

• Du må ikke dele dine indscannede bøger, e-bøger eller artikler (som kun kan tilgås med login) via f.eks. e-mail eller ved at   uploade dem til Facebook, Twitter o.l. eller gemme dem på cloud-løsninger som Dropbox.
  • Du må ikke anskaffe dig gratis e-bøger fx på Facebook eller i Dropbox medmindre forlaget/forfatteren udtrykkeligt har tilladt gratis deling af e-bogen.

Vil du læse mere om hvad du må, og ikke må ift. dine studiebøger kan du kigge her

Skrevet af: næstved
Oprettet: Fredag 19. august