Fem minimumsforventninger til en studiegruppe

Når du placeres i en studiegruppe, vil du på Absalon kunne møde fem minimusforventninger for, hvordan du som studerende bør arbejde sammen med din gruppe:

1) Du skal deltage i din studiegruppes møder

Melder du undtagelsesvist afbud, så undlad at melde afbud til to møder i træk. Meldes der afbud til tre møder i træk, prøv at revurdere om I generelt skal finde nogle andre dage at mødes på i gruppen, eller om det giver mere mening for jer at mødes online?

2) Du skal holde dig orienteret på relevante portaler, fx studienet og ItsLearning, og følge med i øvrige undervisningsaktiviteter

Husk, du har selv ansvaret for at have et overblik over dit studie.

3) Du skal sørge for at anskaffe dig tekster, grundbøger og andet nødvendigt grej som bl.a. computer og/eller telefon

På biblioteket kan du altid finde alle dine semesterbøger, og du er mere end velkommen til at komme forbi og låne bøgerne med til printeren. På den måde kan du nemt og hurtigt enten scanne op til 30 sider af en bog, eller tage fysiske kopierer af den litteratur du har brug for (uanset om der er tale om et kapitel eller en hel bog).

*Du skal dog huske at du kun må scanne ind til eget forbrug, og derfor må du altså IKKE dele dine scanninger med dine studie kammerater.

4) Du skal deltage aktivt i gruppens aktiviteter

Det vil sige, at du er med til at arbejde med en tydelig struktur for studiegruppens møder, og på skift facilitere gruppens møder.

5) Du skal overholde de aftaler, som indgås i studiegruppen

Det vil sige at du følger de samarbejdsfaglige spilleregler, som I har aftalt i jeres samarbejdskontrakt i gruppen.

Efterleves disse minimumsforventninger ikke, så betyder det at man ikke kan betegnes som værende tilstrækkelig studieaktiv, og derfor heller ikke kan blive registreret på gruppens samlede afleveringer. Derfor kan minimumsforventninger også bruges som et redskab, der tages i brug når det skal vurderes om din studiegruppe skal opløses i utide.

Synes du at det knaser lidt i studiegruppen, så lån en af bibliotekets bøger om samarbejde, eller book et mediator møde

Studiegrupper : samarbejde og facilitering  Fagligt samarbejde i sundhedssektoren : grundbog i sygepleje  Sygepleje i det nære sundhedsvæsen  Det ved vi om bedre læringsmiljøer gennem evaluering og samarbejde

Skrevet af: næstved
Oprettet: Mandag 22. august